blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Informationsblad feb 2014

Publicerad 2014-02-24 09:43:00 i Viktigt just nu,

                                                           
Blåklockans informationsblad feb 2014

Nu har vi startat upp ett nytt år och framför oss ligger många nya utmaningar. Vi är mitt uppe i temat med boken. Många lärorika samtal sker i mötet med barnen.

Torsdag den 13 mars har vi föräldramöte kl 18.00. Vi kommer visa på vad vi gjort i arbetet med temat boken. Vi kommer också att beröra det arbete vi har gjort angående saknaden av Urszula. Du kan även passa på att boka in vårens utvecklingssamtal som sker under mars, april.  Välkommen!

Vi kommer att ha elever från högskolan under våren. v. 9-10 och under v. 14-17.

Under april startar vi upp våra onsdagsutflykter igen. Barnen ska då vara här senast 9.00. Vi har mobiltelefonen med på våra utflykter.  Tel: 0725-858307.

Vi hoppas att ni har hittat borttappade kläder, vantar osv.  I tamburen har vi hängt upp en lina. Plocka era kläder ni känner igen. Det som blir kvar kommer att skickas till insamling. Tänk på att vissa dagar är det kallt och blött ute även om våren är på intågande. Vi är ute varje dag och då behövs kläder efter väder. Ibland finns behov av extrakläder då barnen blivit blöta.

Behåll era leksaker hemma. Vi kommer att ha särskilda visningsdagar då man kan få ta med och visa en leksak hemifrån. Nästa visningsdag är den 12 mars.

Vid 4 tillfällen/ halvdagar kommer personalen att ha kvalitets planering under våren. Dessa dagar infaller under förmiddagarna kl: 8-11.30 den: 26/2, 26/3, 30/4, 28/5
Då kommer planeringsavlösare till Blåklockan.

Under v. 10 har Ingela semester och Eva v. 12. Vikarie är Annika.

Påminner om stängningsdagen den 9 juni

Titta gärna in på vår blogg: blaklockan.blogg.se

Vi uppmanar er föräldrar att om barnen ska leka med varandra efter förskolan önskar vi att ni gör upp detta hemma så att inga konflikter uppstår på förskolan. Detta bör vi även tänka på när det gäller kalas eller andra festligheter. Många barn utnyttjar situationer vid konflikter där de hotar varandra med att de inte får komma tillvarandra på kalas. Prata gärna med era barn om detta.

Lämna gärna ett medgivande om vi kan lämna ut telefon nr till ny telefon och adresslista.

Vi är alltid öppna för idéer och tankar, välkommen att ta tag i oss om det är något ni undrar över!

Ingela, Eva och Helen

 

        
 
                

Ave Maria!

Publicerad 2014-02-19 18:44:00 i En dag på avdelningen...,

Ett stort tack till alla föräldrar och barn på Klackerups förskola som gjorde detta möjligt!

15 kollegor bilade ner för att ta ett tyst farväl av en kär vän, fröken och arbetskollega. Sankta Maria Kyrka i Malmö är den plats där vi möts för att tillsammans skiljas från en omtänksam och kärleksfull pedagog.

Det är första gången många av oss är i en Katolsk församling och kyrka.
 
Även om det inte är en glädjens stund är det spännande att få ta del av en annan kultur och i detta fall en begravningsgudstjänst på Polska.  
Detta gör att vi kan hålla oss lite distanserad eftersom vi inte förstår allt som sägs… vill påstå att vi kan sitta ner i kyrkbänken och tänka på Urszula och med ro, nästan meditationsmässigt lugn få lyssna till hennes hemspråk och kan i stunden få vara med och bara vara… det känns helt rätt och mycket själsligt närvarande. Mycket är sig likt från vår kristna traditionella kyrka. Man känner igen sig delvis. Orden från den katolska prästen då han berättar personligt om Urszulas liv och lyste frid över hennes minne gjordes även på svenska. Vackra ord precis som den människa hon var, omtänksam mot alla och ville alla väl. En kvinnlig solist sjöng inlevelsefullt Ave Maria i den upplysta och fridfullt smyckade kyrkan.  

Anhöriga och vänner och kollegor tog därefter ett sista farväl vid graven i Limhamn.

Pedagogerna från Klackerups förskola tar ett sista farväl av Urszula och teckningar och hälsningar från alla barn överlämnas i graven.

 
 
Denna vackra bukett är från Barn och föräldrar på Blåklockan
 
 

Tacksamhet... <3

Publicerad 2014-02-17 08:08:31 i En dag på avdelningen...,

Vi är otroligt tacksamma då så många föräldrar kunde ordna med egen tillsyn för sina barn i dag. 15 kollegor åker i dag från förskolan för att ta ett sista farväl i Malmö av en varm, kärleksfull kollega. Vila i frid Urszula! 

Blommor och kort

Publicerad 2014-02-12 19:54:57 i En dag på avdelningen...,

Min farfar och lammen!
Vi läser passande sidor... Vi ställer öppna frågor och försöker besvara det som barnen funderar över. 
Vi har varit på promenad... barnen tog egna initiativ och ville att vi skulle köpa kort och blommor. 
 
 
 
Korten har vi skickat till Urszulas närmaste anhöriga... Hon fattas oss!
 
 
Vi har gjort iordning ett minnesbord till Urszulas minne. 
Här kan de barn som vill, lämna ett kort, en teckning eller något annat till Urszula. 
Vi kommer att ta med oss detta ner på begravningen på måndag. 
 
 

Glädje och sorg i vardagen...

Publicerad 2014-02-11 18:08:00 i En dag på avdelningen...,

I dag har vi stannat upp i vardagen där både glädje och sorg har mötts i en salig blandning. Vi har i dag tillsammans med barnen haft en fantastisk fin minnessamling till minne av Urszula. Barnens tankar har varit många och vi har försökt besvara dessa tankar på vårt eget sett men också som de pedagoger vi är. Verksamheten ska syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Barns behov av att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor med andra ska stödjas. I dag har barnen själva tagit initiativ till att sjunga en sång till Urszulas minne: Blinka lilla stjärna. Det var en mycket fin stund….

Vi kommer under de närmaste dagarna att ägna mycket tid åt samtal om det som hänt. Tveka inte att kontakta oss när det gäller ditt barns reaktioner. 

 
 
 
Några av våra barn gick också med till stadsbiblioteket för att se på en teater: Mer kärlek, tack! - Friteatern
Vännerna Knut Orange och Sixten Lila har bestämt sig för att bygga en kärleksmaskin. Det visar sig vara en egensinnig apparat, som blinkar, låter och lever sitt eget liv. Mer kärlek, tack! är en akrobatisk slängpuss som med slapsticks, nyskriven musik och kramar landar i en färgstark berättelse om vad kärlek kan vara. 
 
 

 
 
 
 

Till minne av Urszula

Publicerad 2014-02-11 08:22:47 i En dag på avdelningen...,

Vi är tyngda av sorg och måste meddelandet att vår kära kollega, fröken till barnen och vän på Blåklockan har hämtats av änglarna... 
Hon drabbades av en hjärnblödning i torsdags eftermiddag. Sent igårkväll fick hon somna in.                                                                                  
Tack Urszula för din tid på Blåklockan! Du fattas oss...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv