blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Glädje och sorg i vardagen...

Publicerad 2014-02-11 18:08:00 i En dag på avdelningen...,

I dag har vi stannat upp i vardagen där både glädje och sorg har mötts i en salig blandning. Vi har i dag tillsammans med barnen haft en fantastisk fin minnessamling till minne av Urszula. Barnens tankar har varit många och vi har försökt besvara dessa tankar på vårt eget sett men också som de pedagoger vi är. Verksamheten ska syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Barns behov av att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor med andra ska stödjas. I dag har barnen själva tagit initiativ till att sjunga en sång till Urszulas minne: Blinka lilla stjärna. Det var en mycket fin stund….

Vi kommer under de närmaste dagarna att ägna mycket tid åt samtal om det som hänt. Tveka inte att kontakta oss när det gäller ditt barns reaktioner. 

 
 
 
Några av våra barn gick också med till stadsbiblioteket för att se på en teater: Mer kärlek, tack! - Friteatern
Vännerna Knut Orange och Sixten Lila har bestämt sig för att bygga en kärleksmaskin. Det visar sig vara en egensinnig apparat, som blinkar, låter och lever sitt eget liv. Mer kärlek, tack! är en akrobatisk slängpuss som med slapsticks, nyskriven musik och kramar landar i en färgstark berättelse om vad kärlek kan vara. 
 
 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv