blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Semester!

Publicerad 2013-06-29 11:36:00 i Viktigt just nu,

Nu tar vi semester från bloggandet och återkommer fram i höst. Vi önskar er en härlig sommar och så ses vi på förskolan med inskolningar under v.33.

Vi leker med siffror...

Publicerad 2013-06-20 16:17:07 i En dag på avdelningen...,

Lilla nollan och dom andra....

En matematisk saga som tar upp siffror och dess värde.

Ettr barn uttrycker sig så här efter sagan: Dom trodde inte att noll betydde någonting.... men om man ska ha tjugo då behöver man en tvåa och en nolla. Noll betyder faktiskt något.... Alla siffror är värda något annars kan man inte räkna mer än till nio. Alla är lika mycket värda och betydelsefulla siffror.

I läroplanen kan vi läsa:

• utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,

• utvecklar sin förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar,

• utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring,

Midsommar

Publicerad 2013-06-20 15:20:00 i Traditioner,

I dag firar vi midsommar på förskolan...

Låt gärna era barn berätta till bilderna.

Läroplanen:

Det svenska samhällets internationalisering ställer höga krav på människors förmåga att leva med och förstå de värden som ligger i en kulturell mångfald. Förskolan är en social och kulturell mötesplats som kan stärka denna förmåga och förbereda barnen för ett liv i ett alltmer internationaliserat samhälle. Medvetenhet om det egna kulturarvet och delaktighet i andras kultur ska bidra till att barnen utvecklar sin förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar. Förskolan kan bidra till att barn som tillhör de nationella minoriteterna och barn med utländsk bakgrund får stöd i att utveckla en flerkulturell tillhörighet.

Hej då & lycka till!

Publicerad 2013-06-15 13:20:00 i Viktigt just nu,

Just nu håller vi på och bryter upp och säger hej då och lycka till, då alla våra 5-6 -åringar flyttar över till nya förskoleklasser och fritids. I år är det 10 barn som lämnar oss på Blåklockan. Det innebär att under augusti fylls barngruppen på med 10 nya barn som vi hälsar Välkomna och hoppas att de ska trivas bra och känna sig trygga tillsammans med oss.

Fest, fest, fest, hela dagen lång...

Publicerad 2013-06-11 15:42:00 i Traditioner,

Idag firar vi och hyllar alla barn som fyller 6år i år och som börjar förskoleklassen i höst.

Uppmuntra barnen till att berätta själva till bilderna.

Dagen började med frukost ute

6-åringarna fick vara med och duka till förmiddagsfikan.
Sedan samlades vi på ängen för lite information om dagen...
Vi fikade tillsammans...
En underbart härlig tårta:
Vi lekte lekar....

Pomeripossa kom på besök...

Får alla barn plats i samma ring...
Därefter sjöng alla barn sommarsånger tillsammans.
lunch på altanen...
sen firade vi med glass, glass, glass ...
En härlig fest tyckte alla barnen.

Ta hjälp av varandra och lär dig något samtidigt...

Publicerad 2013-06-04 19:22:11 i En dag på avdelningen...,

Lärandet i förskolan ska baseras såväl på samspelet mellan vuxna och barn som på att barnen lär av varandra. Barngruppen ska ses som en viktig och aktiv del i utveckling och lärande.
Förskolan ska ge barnen stöd i att utveckla en positiv uppfattning om sig själva som lärande och skapande individer. De ska få hjälp att känna tilltro till sin egen förmåga att tänka själva, handla, röra sig och lära sig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv