blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Blåklockans informationsblad aug/sep -2014

Publicerad 2014-08-18 13:06:33 i Månadsblad,

                     

 

 

Blåklockans informationsblad aug/sep -2014

Nu har verksamheten kommit igång för terminen. Vi lägger fokus på att lära känna den nya barngruppen. På avdelningen har vi startat upp vårt arbete med samlingar i smågrupper och i storgrupp. I de mindre grupperna kan problemlösning med reflektion och diskussion i vardagen prioriteras.  I stor gruppen prioriteras sång och musik.

På Förskolan tillämpar ett demokratiskt arbetssätt där barnen aktivt deltar. Vi strävar efter att barnen är delaktiga i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer. Vi använder oss av den mångkulturella almanackan som en del i verksamheten. Vi ska intervjua barnen för att lyfta barnens intresse. På detta vis får barnen ta ansvar och kan på så sett påverka förskolans klimat.  Vi tar del av barnens tankar i arbetet kring Likabehandlingsplanen.  Vårt stora temaarbete under året är natur, teknik, kemi genom BOKEN. Ett fortsatt projekt sedan förra året där boken löpte som en röd tråd i hela vårt område från förskolan upp till skolan (1år- 16år´s perspektiv.) 

·         Vi erbjuder utvecklingssamtal med alla föräldrar under september månad.  
          Vi anslår tider på torkskåpet i tamburen.

·         Föräldrarådet anordnar grillkväll måndag 1 september kl: 17:00-18:30 Välkomna!

 

·         Boka tid för Föräldramöte tisdagen den 30 september kl: 18:30-20:30 gemensamt för hela huset.

·         Vi kommer att ha utedagar på måndag- och torsdagsförmiddagar, då kan vi också passa på att göra olika sorters Utflykter. (Vi kommer då att gå från förskolan vid 9:00, då måste alla barn som ska vara med också finnas på plats.)  Kläder efter väder.

·         För allas trevnad. Ska ditt barn äta frukost? Respektera att vi serverar frukost klockan 8:00- 8:30. Detta innebär att vi kan ta emot ert barn på ett positivt sätt innan klockan 8:00 eller efter 8:30.

 

·         Pedagogisk kvalitetstid för arbetslaget inträffar vid fyra tillfällen under hösten. Under dessa tillfällen kommer barngruppen att tas om hand av våra planeringsavlösare.  GPU: tisdagar vecka 37, 41, 46, 50, 5, 10, 14, 19, 23  Kl: 8:00-11:20

 

·         Det finns alltid möjlighet att lämna meddelande på telefonsvararen. Ibland har vi inte möjlighet att ta samtalet under verksamheten med barngruppen. Eventuella ändringar av schema tidig morgon innan 7:30 meddelas till Violen på telefon: 126932

 

 

Ni är alltid välkomna att höra av er om ni funderar över något. Vi som arbetar på Blåklockan önskar ett gott samarbete med er som vårdnadshavare. Blåklockan arbetar för att upptäcka, undersöka, utforska, uppleva, utvärdera. Detta för att få utveckling för alla barn i verksamheten.                                                                

Eva, Ingela, Helen

 

 

 

Välkommen tillbaka!

Publicerad 2014-08-12 16:31:29 i En dag på avdelningen...,

Välkomna tillbaka till Blåklockans verksamhet... 
En fantastisk lång sommar med värme och sol har förgyllt våra dagar under många veckor.. 
Nu är vi laddade för att starta upp ett nytt pedagogiskt år där vi utforskar, upptäcker och undersöker tillsammans. 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv