blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Luciafirande på förskolan

Publicerad 2013-12-12 15:32:16 i Traditioner,

I dag har vi firat Lucia!

Med respekt mot alla barn, föräldrar, pedagoger och utbildnings- skolverket integritet mot den enskilda människan gällande kön, religion, sexuell läggning etnicitet, skyddad identitet osv. har vi beslutat att på vår avdelning får alla barn får klä ut sig till vad de vill i luciatåget… alla pepparkaksgubbar och tomtar är välkomna att vara med. Kanske vi hade tur att ingen valde att vara Spindelmannen då det traditionellt inte ingår i ett luciatåg. Mediabevakning och uttalanden i pressen har varit stor gällande vad man får ”klä ut sig” till och inte samt om man får ta foton på barnen eller inte då privatpersoner lägger ut foton på barn på Instagram och Facebook . Därför vädjar vi till föräldrar ta gärna egna kort på era barn men kolla med föräldrar till andra barn som är med på bilderna så att detta är ok. Då får alla själv välja om de vill ha sina barn med på bilder.

På förskolan använder vi bloggen där vi dokumenterar för den pedagogiska verksamheten skull.  Vi frågar alltid barnen själva om det är ok att vi tar bilder samt har vårdnadshavarens medgivande.

Här nedan följer några bilder från dagens firande av Lucia. Låt gärna barnen berätta till bilderna.

Goda lussebullar och pepparkakor bjöd barnen på...

 
 
 
 
 

Stormen Sven

Publicerad 2013-12-06 05:52:04 i Viktigt just nu,

Stormen avtar - nedgraderas till varning klass 2

 
 
SMHI har nedgraderat stormen till en varning klass 2. Fortfarande är det hård vind och du uppmanas att hålla dig inomhus såvida du inte behöver ge dig ut.
 
 

SMHI har nu nedgraderat stormen från varning klass 3 till 2 för Hallands del . Fortsatt medelvind runt 20 m/s och upp till 25 m/s i byarna. Enligt väderprognosen kommer det att vara fortsatt blåsigt även under fredagen.

Träd har fallit ner och blockerat vägar, men inga allvarliga olyckor har inträffat. Som det ser ut nu kommer alla kommunens skolor och förskolor att vara öppna som vanligt i morgon.

Vattenståndet i Nissan var som högst 137 cm, men har nu sjunkit till 110 cm.

Många nerblåsta träd

Räddningstjänsten fick under torsdagskvällen och natten mot fredag in många larm om nedfallna träd.

– Vi har inte haft några allvarliga olyckor, men det har varit många träd som har blåst omkull över vägarna, larmen har kommit in från hela kommunen. Vi har röjt på E6 och de större vägarna där framkomligheten har bedömts som viktig. På mindre vägar kan träd ligga kvar och kommer att röjas så fort som möjligt, säger Magnus Ericson, stabschef på räddningstjänsten.

Vägen mellan Simlångsdalen och Eldsberga är blockerad av nedfallna träd och avstängd tills vidare.

För detaljerad och uppdaterad information av bland annat trafikläget se Halmstads kommuns kartalänk till annan webbplats.

Skolor och förskolor öppna som vanligt

Alla kommunens skolor och förskolor kommer att vara öppna som vanligt i morgon.

Vi kartlägger kommunens verksamheter och återkommer senast klockan 7 i morgon bitti med den information vi har då. För tillfället har vi ingen information om att någon av våra kommunala verksamheter behöver stänga eller ställa in. Vi fortsätter bevaka väderläget och de händelser som rapporteras till räddningstjänsten under hela natten.

Strömläget

I Halmstad är ungefär 1000 hushåll utan ström just nu. I hela Halland är nära 2 500 hushåll strömlösa.

Flygtrafik

Kullaflyg planerar att flyga som vanligt på fredagen. Linjeflyget från Halmstad till Bromma avgår kl. 7.00. Se Kullaflygs webbplatslänk till annan webbplats för uppdaterad information.

Tågtrafik

Tågtrafiken väntas komma igång på vissa sträckor under fredagen och först på lördag morgon. Följ tågtrafiken på SJ´s webb.länk till annan webbplats

 

Stormen Sven

Publicerad 2013-12-05 11:23:03 i En dag på avdelningen...,

Skola och förskola som vanligt under stormen Sven

Stormen Sven är på väg in över Sverige. Som prognosen ser ut just nu kommer barn- och ungdomsförvaltningens verksamheter vara i gång som vanligt under stormen. Rektor och förskolechef kan ta andra beslut för den verksamhet som de ansvarar för. Föräldrarna ska då ha blivit informerad om detta via de vanliga kanaler som förskolan/skolan använder för att nå dem.

Skolskjuts Efter samtal med de olika operatörerna är nulägesbilden att skolskjutsarna kommer att gå som vanligt. Tänk dock på att det kan vara förseningar för skolskjutsarna på grund av eventuell halka och hinder på vägarna. Föräldrarna har ansvar för sitt barn till dess att skolskjutsen hämtar. Föräldrarna får själva se till att barnet kommer till skolan om bussen inte skulle komma.

Löpande information Observera att väderläget kan komma att ändras. Länstyrelsen kommer att hålla en samverkanskonferens kl 13 och efter det hoppas vi på en klarare bild om stormens utveckling. Så håll dig uppdaterad. Läs din e-post och så långt det är möjligt kommer vi löpande att uppdatera halmstad.se med eventuella störningar och stängningar.

 

 

Länk till informationen på halmstad.se   http://www.halmstad.se/forskolaskola/nyheter/skolaochforskolasomvanligtunderstormensven.10591.html

 

På uppdrag av förvaltningschef Richard Mortenlind

/Maria Wikland

Informatör

Barn- och Ungdomsförvaltningen

Halmstads kommun

035-18 25 88, 0767-70 59 97

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv