blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Pippilekplatsen

Publicerad 2015-05-29 12:29:18 i En dag på avdelningen...,

 

 Bussutflykt

till

Pippi-lekplatsen Norrekattspark!

onsdagen 10/6

Vi vill att alla barn är här senast 8.20

Bussen går 8:30

Vi grillar och äter medhavd lunch från förskolan.

Kläder efter väder.

Vi beräknar vara tillbaka på Blåklockan kl:12:20

Alla barn är välkomna att följa med


 Eva, Helen Gerd & Ingela

Drop in fika

Publicerad 2015-05-29 10:41:07 i En dag på avdelningen...,

 

Välkommen till:

Dropp in kaffe, onsdag den 3 juni mellan 12:00-17:00. Hoppas att ni har möjlighet att vara med och ta en fika en liten stund innan barnens hemgång. Barnen bjuder på kaffe och kaka. Det finns då tillfälle till att titta på barnens dokumentation och utställning kring Håll Sverige rent!

Välkommen

 

Månadsblad maj 2015

Publicerad 2015-05-19 14:36:02 i En dag på avdelningen...,

                      Blåklockans informationsblad Maj 2015

På Förskolan tillämpar vi ett demokratiskt arbetssätt där barnen aktivt deltar. Vi strävar efter att barnen är delaktiga i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer. Vi använder oss av den mångkulturella almanackan som en del i verksamheten. Vi intervjuar barnen för att lyfta barnens intresse. På detta vis får barnen ta ansvar och kan på så sett påverka förskolans klimat ytterligare.  Vi tar också del av barnens tankar i arbetet kring Likabehandlingsplanen.

  • Barnen har bestämt att vi ska ha visningsdag då de tar med sig en leksak och visar för kompisarna den onsdagen den 27 maj.
  • Utflykt till ”Pippilekplats” Norrekattspark onsdagen den 10 juni. Kläder efter väder. Vi grillar och äter medhavd lunch från förskolan. Vi åker buss från förskolan kl 8:30 beräknas vara hemma 12:20 . Alla barn är välkomna att följa med.
  • Dropp in kaffe, onsdag den 3 juni. Hoppas att ni har möjlighet att vara med och ta en fika en liten stund innan barnens hemgång. Barnen bjuder på kaffe och kaka. Det finns då tillfälle till att titta på barnens dokumentation och utställning kring Håll Sverige rent.
  • Vi kommer även att ha en liten avslutningsfest för barnen som slutar tisdagen den 9 juni.
  • Uppstart: I september anordnar föräldraföreningen en grillkväll på förskolan mer information kommer efter semestern.  

Ni är alltid välkomna att höra av er om ni funderar över något. Vi som arbetar på Blåklockan önskar ett gott samarbete med er som vårdnadshavare. Blåklockan arbetar för att upptäcka, undersöka, utforska, uppleva, utvärdera. Detta för att få utveckling för alla barn i vår verksamhet. 

                   Nu önskar vi alla en härlig sommartid med sol, värme och bad.

 

Eva, Ingela, Helen, Gerd

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv