blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Ave Maria!

Publicerad 2014-02-19 18:44:00 i En dag på avdelningen...,

Ett stort tack till alla föräldrar och barn på Klackerups förskola som gjorde detta möjligt!

15 kollegor bilade ner för att ta ett tyst farväl av en kär vän, fröken och arbetskollega. Sankta Maria Kyrka i Malmö är den plats där vi möts för att tillsammans skiljas från en omtänksam och kärleksfull pedagog.

Det är första gången många av oss är i en Katolsk församling och kyrka.
 
Även om det inte är en glädjens stund är det spännande att få ta del av en annan kultur och i detta fall en begravningsgudstjänst på Polska.  
Detta gör att vi kan hålla oss lite distanserad eftersom vi inte förstår allt som sägs… vill påstå att vi kan sitta ner i kyrkbänken och tänka på Urszula och med ro, nästan meditationsmässigt lugn få lyssna till hennes hemspråk och kan i stunden få vara med och bara vara… det känns helt rätt och mycket själsligt närvarande. Mycket är sig likt från vår kristna traditionella kyrka. Man känner igen sig delvis. Orden från den katolska prästen då han berättar personligt om Urszulas liv och lyste frid över hennes minne gjordes även på svenska. Vackra ord precis som den människa hon var, omtänksam mot alla och ville alla väl. En kvinnlig solist sjöng inlevelsefullt Ave Maria i den upplysta och fridfullt smyckade kyrkan.  

Anhöriga och vänner och kollegor tog därefter ett sista farväl vid graven i Limhamn.

Pedagogerna från Klackerups förskola tar ett sista farväl av Urszula och teckningar och hälsningar från alla barn överlämnas i graven.

 
 
Denna vackra bukett är från Barn och föräldrar på Blåklockan
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv