blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Informationsblad feb 2014

Publicerad 2014-02-24 09:43:00 i Viktigt just nu,

                                                           
Blåklockans informationsblad feb 2014

Nu har vi startat upp ett nytt år och framför oss ligger många nya utmaningar. Vi är mitt uppe i temat med boken. Många lärorika samtal sker i mötet med barnen.

Torsdag den 13 mars har vi föräldramöte kl 18.00. Vi kommer visa på vad vi gjort i arbetet med temat boken. Vi kommer också att beröra det arbete vi har gjort angående saknaden av Urszula. Du kan även passa på att boka in vårens utvecklingssamtal som sker under mars, april.  Välkommen!

Vi kommer att ha elever från högskolan under våren. v. 9-10 och under v. 14-17.

Under april startar vi upp våra onsdagsutflykter igen. Barnen ska då vara här senast 9.00. Vi har mobiltelefonen med på våra utflykter.  Tel: 0725-858307.

Vi hoppas att ni har hittat borttappade kläder, vantar osv.  I tamburen har vi hängt upp en lina. Plocka era kläder ni känner igen. Det som blir kvar kommer att skickas till insamling. Tänk på att vissa dagar är det kallt och blött ute även om våren är på intågande. Vi är ute varje dag och då behövs kläder efter väder. Ibland finns behov av extrakläder då barnen blivit blöta.

Behåll era leksaker hemma. Vi kommer att ha särskilda visningsdagar då man kan få ta med och visa en leksak hemifrån. Nästa visningsdag är den 12 mars.

Vid 4 tillfällen/ halvdagar kommer personalen att ha kvalitets planering under våren. Dessa dagar infaller under förmiddagarna kl: 8-11.30 den: 26/2, 26/3, 30/4, 28/5
Då kommer planeringsavlösare till Blåklockan.

Under v. 10 har Ingela semester och Eva v. 12. Vikarie är Annika.

Påminner om stängningsdagen den 9 juni

Titta gärna in på vår blogg: blaklockan.blogg.se

Vi uppmanar er föräldrar att om barnen ska leka med varandra efter förskolan önskar vi att ni gör upp detta hemma så att inga konflikter uppstår på förskolan. Detta bör vi även tänka på när det gäller kalas eller andra festligheter. Många barn utnyttjar situationer vid konflikter där de hotar varandra med att de inte får komma tillvarandra på kalas. Prata gärna med era barn om detta.

Lämna gärna ett medgivande om vi kan lämna ut telefon nr till ny telefon och adresslista.

Vi är alltid öppna för idéer och tankar, välkommen att ta tag i oss om det är något ni undrar över!

Ingela, Eva och Helen

 

        
 
                

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv