blaklockan.blogg.se

Klackerups förskola, avdelning Blåklockan. En förskolegrupp i Halmstad

Bokbussen

Publicerad 2013-04-22 15:19:00 i En dag på avdelningen...,

En eftermiddag i månaden kommer bokbussen till förskolan. Då får ett barn förmånen att ensam med en pedagog samla ihop böckerna på avdelningen, gå till bokbussen och låna nya spännande böcker för att sedan ställa upp på våra hyllor. Det är härligt med ny spännande boklitteratur som alla barnen få vara med och läsa.
Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och uppmuntra och ta till vara barnets nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen.
Förskolan ska sträva efter att varje barn • utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra, • utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner, • utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv