En solig september dag på Klackerups förskola!

Nu har verksamheten kommit igång för terminen.
Vi lägger fokus på att lära känna den nya barngruppen. På avdelningen har vi startat upp vårt arbete med samlingar i smågrupper och i storgrupp. I de mindre grupperna kan problemlösning med reflektion och diskussion i vardagen prioriteras. I stor gruppen prioriteras sång och musik.
På Förskolan tillämpar ett demokratiskt arbetssätt där barnen aktivt deltar. Vi strävar efter att barnen är delaktiga i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer. Vi använder oss av den mångkulturella almanackan som en del i verksamheten. Vi ska intervjua barnen för att lyfta barnens intresse. På detta vis får barnen ta ansvar och kan på så sett påverka förskolans klimat. Vi tar del av barnens tankar i arbetet kring Likabehandlingsplanen. Vårt stora temaarbete under året är BOKEN. Ett projekt som kommer att löpa som en röd tråd i hela vårt område från förskolan upp till skolan (1år- 16år´s perspektiv. )
• Vi är mitt uppe i utvecklingssamtal med alla föräldrar nu under september.
• Boka tid för Föräldramöte onsdagen den 2 oktober kl: 18.30-20.30 gemensamt för hela huset. Med fokus på Boken och kapprumsbibliotek: ”LÄS FÖR MIG”
• Vi fortsätter att gå på våra Utflykter på onsdagsförmiddagar. Vi går från förskolan vid 9.00. då måste alla barn som ska vara med också finnas på plats. Kläder efter väder.
• Pedagogisk kvalitetstid för arbetslaget inträffar vid fyra tillfällen under hösten. Under dessa tillfällen kommer barngruppen att tas om hand av planeringsavlösare. Återstående GPU: onsdagar vecka 41, 46, 50, 4, 9, 13, 18, 22 Kl: 8.00-11.20
Ni är alltid välkomna att höra av er om ni funderar över något. Vi som arbetar på Blåklockan önskar ett gott samarbete med er som vårdnadshavare. Blåklockan arbetar för att upptäcka, undersöka, utforska, uppleva, utvärdera. Detta för att få utveckling för alla barn i verksamheten.
Eva, Ingela, Helen, Urszula
Fokus på Boken och kapprumsbibliotek: ”LÄS FÖR MIG”.
Vi ser fram emot ett härlig kväll tillsammans.
Välkomna!!!
VAD ÄR SALTET?
- En halv, säger ett barn och pekar på mitten av decilitermåttet.
Låt gärna barnen berätta som varit med...
Barnen ville hjälpa till att bygga upp det nya slottet. Barnen fick då måla en ritning till det nya slottet.
- Man måste ha många klossar.
- Vi bygger fällor för att inga dumma ska komma in.
-Det finns en klocka i tornet.
Vi kan se att barnen efarenheter kommer in i byggandet. Barnen tar hjälp och lär av varandra.
- Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, kordinationsförmåga. Samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och välbefinnande (lpfö, reviderad 2010)
Därefter fortsatte vi med berättelsen om skogshuggaren med hjälp av rörelse, inlevelse och sång.
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att skapa, förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som exempelvis lek, rörelse sång och drama (lpfö 98 reviderad 2010)
Förskolan strävar efter att varje barn utvecklar sin identitet och känner sig trygg i den. Utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt utveklar sin skapande förmåga i form av sång, musik, dans och drama.
Det är viktigt att vi har rätt uppgifter vid exempelvis en krissituation.
Vänligen kontrollera era kort. Uppgifter som inte stämmer stryks över och rätt uppgifter skrivs ovanför.
Lämnas in snarast!
Tack på förhand